Een dagje fort

Soms is fort Rammekens even fort Rampekens. Want dat heb je natuurlijk altijd bij een groot project als dit, er gebeuren dingen die je niet van te voren kon inschatten.
Stel je voor, je hebt in je atelier tien monotypes met dubbelzijdig plakband bevestigd tussen tien keer twee grote acrylaatplaten van 100 bij 160 cm die dienen als lijst en die daarna met schroeven op elkaar zijn gezet. Stel je hangt er eentje op in het altijd vochtige fort in de altijd vochtige kazemat die ik daarvoor heb bestemd en stel je komt een paar dagen later daarbinnen en ziet die monotype op half zeven hangen tussen de platen. In strips zie je dan vaak balloons met allerlei rare, vetgedrukte tekens uit monden komen. Zo was dat dus bij mij ook, alleen waren die balloons gevuld met geluid.
Maar dan is m’n lief er om rustig te blijven en een oplossing te verzinnen die wel vochtbestendig is. Want dat was de oorzaak: vocht! De lijm van het 2-zijdig plakband liet daardoor gewoon los. Nu zit er een soort kneedbaar plakspul achter het papier van de monotypes en dat houdt tot nu toe goed. Maar dat betekende wel dat 10x de acrylaatplaten van elkaar moesten worden geschroefd, 10x overal dat spul op diverse plekken achter het papier moest worden geplakt en 10x de platen weer op elkaar moesten worden geschroefd.
Dit is maar één van de voorbeelden waarin we onze creativiteit hard nodig hadden om praktische probleempjes op te lossen.
Zo moet je m’n lief de komende tijd even niet vragen naar de voor en nadelen van de Apple ten opzichte van Windows. Want als je als amateur films en diashows, gemaakt op een MacBook, wilt afspelen via mediaspelers die nog nooit van Apple hebben gehoord, kun je onder tijdsdruk in korte tijd heel veel bijleren. De stoomwolkjes uit zijn oren vervingen hierbij mijn balloons met rare tekens. Toen iemand die er voor had doorgeleerd er ook niet uitkwam, was dat toch een soort geruststelling. Maar daarmee was het probleem natuurlijk nog niet opgelost. Nu is een andere expert er mee bezig en die zegt dat ’t goed komt. Daarop vertrouwen we dus maar.
In de tussentijd gaat er trouwens ook veel goed en krijgt de tentoonsteling steeds meer de vorm die ik voor ogen heb. Op dus naar 23 april, want dan moet alles klaar zijn!
Heb je het filmpje over het maken van een TOOS-doodle nog niet gezien? Ga dan ook nog even naar YouTube http://www.youtube.com/user/TOOSvanholstein?feature=mhum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.