Napoleon als sponsor?

Voor zo’n expositie op een locatie als fort Rammekens, dat nou niet direct de faciliteiten van een museum biedt, komt heel wat kijken. Want laten we wel wezen, toen Margaretha van Hongarije het fort in 1547 liet bouwen en Napoleon het in 1812 grondig uitbreidde, hadden  ze er geen idee van dat ene Toos van Holstein er in 2011 zou gaan exposeren. In hun tijd hadden ze overigens ook geen idee van YouTube, waar ik vandaag een presentatie op heb gezet van de voorbereidingen in zowel mijn atelier als het fort zelf. Klik maar op http://bit.ly/ij4Pag . En zouden ze het woord sponsor eigenlijk al hebben gekend?
Want als zo’n expositie ook nog een zogenaamd non-profit karakter heeft, heb je als kunstenaar een extra probleempje. Waar komen de benodigde euro’s vandaan? Van sponsors dus! Maar hoe vind je die in een tijd waarin iedereen de hand toch iets meer op de knip houdt?
Dus werd afgelopen jaar in oktober de stichting “Expo Fort Rammekens” opgericht met simpel gezegd als doel: sponsors vinden. Dat is gelukt! Ik ben het bestuur, bestaande uit Wilma Boonstra, Hans van Tongeren en Harm Witteveen, dan ook zeer dankbaar.
Wat te denken van het volgende lijstje? Rabobank-Walcheren/Noord-Beveland, Stichting Moerman Promotie Vlissingen, Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, VSBfonds, Drukkerij Herselman die de brochure sponsort, Donkigotte voor de vormgeving ervan, Familiefonds Hurgronje, notariskantoor De Zeeuwse Alliantie, een stichting die anoniem wil blijven en Atelier Broulim in Antwerpen, waar ik voor niets, gratis, nada, niente een steendruk mocht maken.
Over die steendruk, waarvan bij deze aflevering een foto, vertel ik binnenkort wel meer. Want daarmee hoopt de stichting nog wat meer geld binnen te halen om de begroting helemaal sluitend te krijgen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.