Toos niet in Fort Rammekens maar in Le Touquet-Paris-Plage

Alweer aflevering 13 van dit blog! Overigens voor alle zekerheid maar wel op 12 mei en niet op morgen, vrijdag de 13e. Men zegt dat zoiets geen goede combinatie is. Uiteindelijk slaan ze in de US ook in de liften de 13e verdieping over en spring je van 12 naar 14. Dat zal toch een reden hebben.
Maar dat getal 13 is wel gelijk een mooie aanleiding het blog dit keer te wijden aan iets buiten de expositie in fort Rammekens om. Want mijn kunstenaarsleven gaat natuurlijk gewoon door met ook andere activiteiten.
Als bewijs daarvan staat een nieuwe video op het kanaal TOOSvanholstein van YouTube  
Afgelopen zaterdag was ik namelijk in Le Touquet-Paris-Plage, een chique badplaats een stuk ten zuiden van Calais, voor de vernissage van mijn eerste tentoonstelling in galerie “Derrière la Dune” (www.derriereladune.com). Hoe ik daar terechtgekomen ben, is een uitgebreid en zeer apart verhaal dat ik hier niet uit de doeken zal doen, want dan wordt deze aflevering wel heel erg lang. Maar dat het er leuk is, in dat Le Touquet, kan ik je wel verzekeren!
Het stadje ontstond tegen 1900 toen de strandcultuur in Europa zich begon te ontwikkelen, denk maar aan Domburg op Walcheren, en de beau-monde van Parijs zich per trein en de nog zeldzame auto spoedde naar de brede stranden van Le Touquet. Vandaar ook die toevoeging Paris-Plage.
Er werden de meest fantasierijke huizen, villa’s en hotels gebouwd. Ook de Engelse chique, inbegrepen het koningshuis, stak het Kanaal over en voegde het nodige toe. Er ontstond een aantrekkelijke balans tussen rust, publiek en privévermaak. Die ambiance is op z’n 21ste eeuws nog steeds aanwezig. Geen luide muziek, heel rustig verkeer, mooie winkels, geen mensen in de straten waarvan je denkt “trek eens wat meer kleren aan”. En niet te vergeten dus die architectuur die soms alle fantasie verslaat!  Al met al geen slechte plek om een tentoonstelling te hebben in de grootste galerie van Le Touquet.
Op http://bit.ly/ij4Pag staat een filmische impressie van de opening en van Le Touquet zelf. Kijk maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.